پذیرش نمونه FTIR
طیف سنجی مادون قرمز بر اساس جذب تابش و بررسی جهشهای ارتعاشی مولکولها و یونهای چند اتمی صورت میگیرد. این روش به عنوان روشی پرقدرت و توسعه یافته برای تعیین ساختار و اندازهگیری گونههای شیمیایی به کار میرود. همچنین این روش عمدتاً برای شناسایی ترکیبات آلی به کارمیرود، زیرا طیفهای این ترکیبات معمولاً پیچیده هستند و تعداد زیادی پیک های ماکسیمم و مینیمم دارند که میتوانند برای اهداف مقایسهایی به کار گرفته شوند.
اولین نمونه از دستگاه FTIR مدل۲۰۱۷ Cary 630 ساخت شرکت Agilent آمریکا، در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، راه اندازی شد.
این دستگاه قابلیت آنالیز گسترده وسیعی از نمونه ها (جامد، مایع و گاز) را داشته و به دلیل استفاده از نور با کارایی بالا (لیزر) در ساختار آن، دقیق ترین و سریع ترین نتایج را می دهد. استفاده از نور لیزر در این دستگاه باعث شده است تا گستره طول موج ناحیه IR در یک لحظه پیمایش شده و زمان و خطای روش بسیار کاهش یابد. یکی دیگر از مزیت های این دستگاه نسبت به دستگاه های FTIR قدیمی این است که برای استفاده از این دستگاه نیازی به ساختن قرص نمونه نیست.
تعرفه پذیرش نمونه با دستگاه FTIR برای هرنمونه ۳۲۰/۰۰۰ریال و با احتساب ۴۰درصد تخفیف دانشجویی برای دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ۱۹۰/۰۰۰ریال است.