کارگاه آموزشی اندازه گیری نیتروژن و پروتئین به روش دوماس (خشک)

کارگاه آموزش اندازه گیری نیتروژن و پروتئین به روش دوماس توسط  آقای سید محمد عابدی راد دانشجوی دکتری شیمی تجزیه و کارشناس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با حضور کارشناسانی از شرکت لبنی کاله آمل، پارک علم و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه برگزار گردید.

در این کارگاه ابتدا اصول تئوری روش دوماس ، مزایای این روش و مقایسه با روش کلدال تدریس گردید. سپس آشنایی با  دستگاهوری روش دوماس ، نحوه آماده سازی نمونه های مختلف برای اندازه گیری، نحوه تعویض قطعات دستگاه همانند ستون احتراق و احیا و پروپ ها ،  چگونگی مواجهه و رفع چالش های احتمالی در زمان  آنالیز و تفسیر داده ها تفضیل مورد آموزش قرار گرفت.

روش دوماس یک تکنیک دستگاهی می باشد که قادر است غلظت نیتروژن و پروتئین را در نمونه های گوناگون اندازه گیری کند. این تکنیک به دلیل سرعت بالای آنالیز، رقیب اصلی روش کجلدال به شمار رفته و   روشی سریع، دقیق و مطمئن برای اندازه گیری  نیتروژن و پروتئین در انواع نمونه های غذا، خوراک دام، نوشیدنی، کود، دارو و محصولات آرایشی ارائه می نماید.  این دستگاه بر اساس احتراق نمونه در حضور اکسیژن و در محفظه ای با دمای بالا  (ستون احتراق در دمای 1030 درجه سانتیگراد ) عمل می کند.